Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ROP - taidetta yhdessäSatunnaisia oivalluksia ajasta ja tilasta, osa 2Satunnaisia oivalluksia ajasta ja tilasta, osa 2

ROP on poikkitaiteellinen kuvataideprojekti, jonka muodostavat kuvataiteilija Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava. He luovat yhdessä maalattuja veistoksia ja installaatioita pääosin puusta; Orava käyttää hyväksi puusepän taitojaan luodessaan muotoa ja Rosenlund maalaa.

 

ROP:in teokset tutkivat nykyihmisen suhdetta itseensä modernissa ajassa. Teemaa lähestytään pienoiskokoihin rakennettujen kuvitteellisten tilojen ja paikkojen kautta. Näissä paikoissa esiintyy usein yksittäinen pieni ihmishahmo, mutta niin pieni, ettei kasvonpiirteitä juurikaan erota. Ennemminkin kyse on ihmisestä olentona. 

 

"Symboliikalla on suuri merkitys teoksissamme, esimerkiksi rakennuksen voi ajatella edustavan yksilön lisäksi koko yhteiskuntaamme."

 

 

Tuomo Rosenlund on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija jo 11 vuoden ajan. Hänellä on ollut sinä aikana 25 yksityisnäyttelyä, sekä Suomessa että ulkomailla. Rosenlund harrastaa myös yksin maalaamista, sekä digitaalisen grafiikan luomista vaimonsa Johanna Pohjavirran kanssa.

Tuomon digitaalinen CV löytyy: http://www.tuomorosenlund.fi/CV.html

 

Pekko Orava asuu ja työskentelee Tampereella. 2011 vuodesta asti hän on ollut yrittäjä Huonekaluverstas IT Puussa, jossa hän suunnittelee ja tekee jalopuisia pöytiä, hyllyjä ja kaappeja. Taiteellinen toiminta toteutuu Oravalla ROP-taiteilijaryhmän kautta.


Pekko Orava ja Tuomo RosenlundPekko Orava ja Tuomo Rosenlund