Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nuoria lahjakkuuksia Savonlinnan taidelukiosta

Savonlinnan taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelukio ja musiikkilukio. Tavallisten lukioaineiden lisäksi opiskellaan monipuolisesti kuvataidetta tai musiikkia, joista syntyy noin kolmasosa kurssimäärästä, joka vaaditaan lukion suorittamiseen. 

 

"Yhteisö yksilöille."

 

Olennainen osa taidelukion toimintaa ovat poikkitaiteelliset produktiot, konsertit, näyttelyt, tilaustyöt ja opintomatkat. Koululla on myös paljon kansainvälisiä yhteyksiä, muun muassa ystävyyskoulu Kiinassa. Kuvataide- ja musiikkilinja täydentävät toinen toisiaan, ja Savonlinnan Taidelukiolla onkin erityistehtävä kuvataiteen ja musiikin opetuksessa.

 

Savonlinnan Taidelukion logoSavonlinnan Taidelukion logo

 

 

Kuvataidelinjan opinnoissa kehitetään visuaalista hahmotuskykyä ja kuvallista ilmaisua. Luovaa ajattelua kehitetään tukemalla opiskelijan persoonallisia ratkaisuja. Teemoin, näyttelyin ja julkaisuin syvennetään vuorovaikutusta ympäröivän yhteisön kanssa.

 

Opiskelijoilla on hyvät valmiudet jatkaa Taidelukion jälkeen kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin, mutta myös mihin tahansa alalle, sillä pieni koulu antaa mahdollisuuden hyvinkin yksilölliseen ohjaamiseen. 

 

 

Tutustu tarkemmin Taikkariin: http://www.taidelukio.fi/