Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tunteiden ja värien kirjoa - Nanna SusiTulen-Menen-Varas, Nanna SusiTulen-Menen-Varas, Nanna Susi

Nanna Susi on suomalainen taidemaalari, joka on syntynyt 1967 Asikkalassa. Taidetta Susi on opiskellut Helsingin kuvataideakatemiassa sekä Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Vuonna 2000 Susi valittiin Suomessa Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi, minkä myötä hänen työnsä tulivat valtakunnallisesti tunnetuiksi.

 

Suden töitä on ollut näytillä monissa maissa ympäri maailmaa ja etenkin Italiassa hän on niittänyt paljon mainetta. Susi asuikin monta vuotta Roomassa ja palaa vielä aika ajoin takaisin Italian aurinkoon hakemaan inspiraatiota ja maalaamaan. Susi on tehnyt myös alttaritaulun Vantaan Rekolan Pyhän Andreaan kirkkoon. 

 

"Keinutan tulevaisuutta lähelleni unelmoimalla. Se on absurdi mielen tuottama henki. - Se on lahja."

 

Suden tyyli on vahvasti ekspressiivinen, mitä tukee paksut maalikerrokset, runsaat värit ja vahvat pigmentit. Hänen töissään ilmenee vahvat tunnelataukset, jotka ovat samalla kuin runollisuutta. Suden tunnetilat eli moodit tuottavat teossarjoja, tunnelmallisia ja ajallisia ryppäitä, joissa ilmenee tietyn ajanjakson tunteita. Värit ovat välillä synkkiä ja harmaita, kun taas toisinaan on räiskyvää värien kirjoa. 

 

Enemmän Nannan töistä löydät osoitteesta https://www.nannasusi.fi/