Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kesän 2019 taidenäyttely

kulkee nimellä Harjun kesä 2019. Taiteilijakatras on valtava ja tyylilajeja löytyy laidasta toiseen. Pää- ja ulkorakennuksien lisäksi myös pihapiiri täyttyy taiteesta erilaisten veistosten ja sanataiteen myötä.

 Images are never innocentImages are never innocent

Tämän kesän päätaiteilija on maailmanlaajuisesti mainetta luonut Hannu Palosuo. Hänen öljyvärimaalauksensa ovat esillä päärakennuksen  II ja III odotustilassa, sekä ulkorakennuksessa maakellarissa komeilee metallivärein maalattu massiivinen teos.

 

Päärakennuksen seinillä komeilee myös taiteilijapariskunnan, Tuomo Rosenlundin ja Johanna Pohjavirran, digitaalista grafiikkaa. Näissä yhdistyvät valokuvaus, piirtäminen sekä kuvankäsittely. Teokset valmistetaan mustesuihkuvedoksina taidekartongille. Rosenlundin omia maalauksia on myös ripustettu asemarakennuksen seinille.

 

Asemarakennuksessa on maalausten seuraksi veistoksiakin. ROP-taiteilijaryhmän maalattuja veistoksia on jalustoilla ympäriinsä itse varsinaista asemarakennusta, mutta heillä on myös lisäksi viereisessä matkatavaramakasiinissa oma näyttelytila. 

 

 

Aseman piha täyttyy eläinaiheisista teräsveistoksista, jotka taiteilija Riikka Helminen on itse hitsannut kokoon. Tästä tuleekin Helmisen taiteelle nimi Kipinä-taide.

 

Pitkässä valkoisessa rakennuksessa Aseman Taidelaiturin pihapiirissä sijaitsee Joni Ahosen taideaitta. Kaksi tilaa pursuavat naiskauneutta akvarellien kaikissa väreissä ja sävyissä, mutta mukaan mahtuu myös muutama akryylimaalaus lehmistä.

 

Jo viime vuonna tutuksi tullut Päivi Latvala löytyy helposti rakennukseen kiinnitetyn lehmän kuvan avulla. Latvalan tila täyttyy erilaisista eläinaiheisista maalauksissa; possuista, lampaista, kanoista, sekä tietenkin lehmistä.